Vakantiewerk levert meer salaris op

Vakantiewerk

De economie draait goed, waardoor vakantiewerkers in veel branches nodig zijn. Vooral de horeca, de schoonmaak, de detailhandel en de entertainmentsector schreeuwen om personeel. Voor 22-jarigen is er goed nieuws. Zij vallen niet langer onder het minimumjeugdloon, maar onder het minimumloon voor volwassenen.

Opvallend is dat vrouwen van 24 tot 29 jaar met een bijbaantje gemiddeld meer verdienen dan mannen. Dat komt, omdat zij vaak werkzaam in de zorg waar een relatief uurloon geldt. Mannen van dezelfde leeftijd kiezen liever voor de horeca, waar het uurloon minder hoog is.

Schoonmaak

In de schoonmaak gelden in het vakantiewerk de hoogste salarissen. Poetsen levert meer op dan werken in een fabriek of het zitten op kantoor. Toch lijken jongeren niet vaak te kiezen voor zomerbanen die het meeste geld opleveren. Favoriete vacatures blijken werken in een strandtent, serveren op een terras of het bedienen van de kassa. Dat is opvallend, omdat horeca- en winkelbaantjes juist minder opleveren. De meeste tieners en twintigers kiezen voor vakantiewerk om wat geld te verdienen.

Daarnaast doen zij op deze manier graag werkervaring op. Een groot deel van de ondervraagden uit het onderzoek geeft aan het liefst een zomerbaan te hebben die aansluit op hun studie. Dat lukt echter maar weinig jongeren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen