Tips voor prettig verblijf op kantoor

Voel je thuis op kantoor.

Een kantoor en kantoor is bijna als een tweede thuis. Veel werknemers brengen er wel vijf dagen per week door. Een werkplek die dan niet prettig aanvoelt, zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek niet lekker in je vel zit. Dat is gelukkig om te lossen met de volgende tips.

Een opgeruimde werkplek Als het in je hoofd een puinhoop is, is dat vaak ook op je bureau zo. Zorg daarom voor een opgeruimde werkplek. Print alleen wat echt nodig is. Dat scheelt al bergen papier.

Werk ook zoveel mogelijk alle kabels en stekkers weg. Dat ziet er al een stuk overzichtelijker uit.

Zorg voor licht Natuurlijk licht zorgt ervoor dat je je vrolijker voelt. Als je zelf een werkplek uitkiest, ga dan bij een raam zitten. Als het niet mogelijk is om de zon binnen te krijgen, ga dan op zoek naar een alternatief. Dat vind je niet in een standaard gloeilamp en kille tl-balken. Ga desnoods met je baas in gesprek over goede verlichting.

Weg met lawaai Veel medewerkers vinden dat ze niet lekker kunnen werken, doordat er veel lawaai is op de werkvloer. Vooral in kantoortuinen zitten werknemers dicht op elkaars lip en horen ze elkaar bellen of roezemoezen.

Als je je niet kunt afzonderen, is het aan te raden met goede oordoppen te werken.

Die helpen ook perfect als de groendienst weer langskomt met luidruchtige grasmaaiers en elektrische zagen. Zorgt te harde muziek ervoor dat je niet kan werken?

Zet dan een koptelefoon op en doe alsof je naar de radio luistert. Je collega’s zullen je een stuk minder storen.

Frisse lucht Werken op kantoor is niet prettig als het stinkt of als het koud is. Goede luchtkwaliteit is noodzakelijk. Een goed werkende radiator en airconditioner zijn dan ook heel belangrijk. Ook planten zorgen voor een goede kwaliteit van de lucht. Overleg daarnaast met je collega’s over het openzetten van een raam of de airco. De één heeft het namelijk sneller koud dan de ander.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen