Na de uitbraak van het coronavirus in Nederland en de afgekondigde intelligente lockdown is er meer betaald met online-betaalmiddelen zoals iDEAL en creditcard, en minder via PIN of contant. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS).

Na een tijdelijke terugval tijdens de gedeeltelijke lockdown lagen de totale wekelijkse uitgaven via PIN, iDEAL en creditcard sinds medio mei hoger dan voor de lockdown. Dat blijkt uit gegevens van de Betaalvereniging Nederland.

Na het begin van de gedeeltelijke lockdown in week 12 was een verschuiving te zien van offline- naar online-betalingen. In week 13 was het aantal online-betalingen via iDEAL 36 procent hoger dan in week 11. In dezelfde periode daalde daarentegen het aantal betalingen ‘ter plekke’ via PIN met 23 procent en het aantal geldopnames met 37 procent. In de weken daarna bleef dat verschil grosso modo in stand bij PIN. Bij de geldopnames is het verschil vanaf medio mei wat kleiner geworden. Het aantal internetaankopen via creditcardbetalingen is over deze hele periode licht toegenomen. FOTO SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen