Wandelen is goed voor je gezondheid. Dat beweging goed is voor de mens zal niemand ontkennen. Om deze reden organiseert Wandelnet elk jaar de ‘Wandel naar je Werk-dag’. De vierde editie van dit evenement vindt dit jaar plaats op donderdag 4 april. Door middel van dit initiatief roept de organisatie heel werkend Nederland op om (een gedeelte van) de route van en naar het werk te lopen.

Wandelen is niet alleen fysiek gezond. Wist je dat beweging ook kan zorgen voor creativiteit en het verlagen van stress? Regelmatig wandelen heeft namelijk enorm veel voordelen. Wil jij beter presteren op het werk? Dit zijn de redenen waarom jij meer zou moeten lopen.

Stress
Word je overspoeld met werk en weet je even niet weer waar je moet beginnen? Neem een pauze en ga een stukje lopen. Het is bewezen dat wandelen een stressverlagende werking heeft. Een wandeling zorgt er namelijk voor dat je je hoofd leegmaakt. De voorkeur gaat uit naar een wandeling in een park of bos. De groene en bosrijke omgeving versterkt de verlaging van stress. Zo kun je na je pauze weer met een frisse start aan het werk.

Creativiteit
Urenlang achter een bureau zitten is niet bevorderlijk voor je creativiteit. Een stukje wandelen kan jouw creativiteit een enorme boost geven. Kun je geen oplossing vinden voor een vraagstuk? Moet je een tekst schrijven maar heb je last van een writer’s block? Ga een paar minuten wandelen. Kortom, boost je creativiteit!

Productiviteit
Fysiek bewegen zorgt voor beweging in de hersenen. Na 10 minuten wandelen, zijn je hersenen al voldoende gestimuleerd om er een hele werkdag tegenaan te kunnen. Doorbreek dus de routine en geef je hersenen wat rust. Daardoor kun je sneller en beter je werk afronden.

Goed voor hart en bloedvaten
Voldoende lichaamsbeweging is goed voor het hart en de bloedvaten. Elke dag 30 minuten lopen verlaagt de bloeddruk. Ook zorgt het voor een daling van het cholesterolgehalte. Door je fysieke gezondheid op peil te houden, stimuleer je ook de mentale gezondheid.

Ziekte
Wandelen kan het krijgen van ziektes voorkomen. Elke dag 30 minuten wandelen, verbetert namelijk je immuunsysteem. Het zorgt voor een toename van witte bloedcellen en voorkomt infecties. Voorkom een verkoudheid of griep door elke dag een frisse neus te halen en blijf gezond.

Foto: Pexels

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen