Werk combineren met afzetten kids op school

Werken en kids

Werken en je kinderen op tijd afleveren bij de basisschool, brengt soms behoorlijk wat stress met zich mee. Schooltijden botsen met je werk en je kunt je zonen en dochters als ze zo klein zijn nog niet alleen naar school laten gaan. Hoe los je dat op?

Momenteel voert een arts uit een Limburgs ziekenhuis een juridische procedure tegen haar werkgever, omdat ze in de ochtend haar kinderen zelf naar school wil brengen. Daardoor kan ze niet voor 09.00 uur op het werk zijn. In principe kunnen werknemers een beroep doen op de Wet Flexibel Werken. Wie een half jaar in dienst is, kan een verzoek indienen om minder of andere uren te gaan werken. Deze vraag moet je minimaal twee maanden van te voren wegleggen en mag alleen bij ondernemers die minimaal tien medewerkers hebben.

Afweging Werkgevers hebben de plicht om te kijken of andere werktijden of minder uren haalbaar zijn. Alleen in geval van zwaarwegende bedrijfsomstandigheden, mogen ze dit verzoek weigeren. Tegelijkertijd is het in verschillende branches niet mogelijk om later te starten op het werk. In het onderwijs, de zorg en in ploegendienst is dit praktisch onmogelijk.

Daarnaast maakt de werkgever ook de afweging of de werkzaamheden voor andere medewerkers niet te zwaar worden, doordat één werknemer dagelijks later begint.

Voorschoolse opvang Als je werkgever je verzoek niet inwilligt, zul je naar andere mogelijkheden moeten kijken. Mogelijk is het voor je partner geen probleem om de werktijden te wijzigen. Daarnaast kun je je kind naar de voorschoolse opvang brengen. Veel scholen en buitenschoolse opvang-organisaties verzorgen deze service. Op deze manier kun je je kind vaak om 07.00 uur afleveren. In de buurt kun je ook kijken of er een andere ouder of oppas is die je oogappel kan afzetten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen